Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Björkö P-94

Följ

P-94

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Björkö
Fotboll
P-94
Tabell
Lag M V O F P
1 Älvsborgs FF 16 11 3 2 36
2 Hälsö/Björkö 16 11 2 3 35
3 Mölnlycke IF 16 8 6 2 30
4 Kärra KIF 16 8 2 6 26
5 Azalea BK 16 7 2 7 23
6 Sandarna BK 16 6 3 7 21
7 Hönö/Öckerö 16 5 2 9 17
8 Eriksbergs IF 16 4 1 11 13
9 Mossens BK 16 1 1 14 4

Match

Hönö/Öckerö

4 - 5
Heinövallen Gräs
23 maj 2010
16:00

Hälsö/Björkö

Referat

Referat: Hönö/Öckerö - Hälsö/Björkö

Hönö/Öckerö - Hälsö/Björkö (4-5)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 2-1 (41min) Henrik Gustafsson, 2-2 (55min) Jesper Hidetun, 3-3 (59min) John Samuelsson, 3-4 (61min) John Samuelsson och 3-5 (75min) Jesper Hidetun.
-
5:e seriematchen och bortamatch mot Hönö/Öckerö på Heinövallens ovanligt fina gräsplan och frågan var vilket lag som hade den bästa tändningen inför denna drabbning. Detta blev ett derby som nästan hade allt, många mål, fightning spirit, annorlunda mål, kamp, gula kort, snygga spelsekvenser, vilja, 2 halvlekar med olika karaktär och för vår del framför allt en seger att vi aldrig ger upp, allt kan hända i en match.
-
Hönö/Öckerö tog kommandot och vi var inte med i matchen för 5 öre, vi var inte ens tvåa på bollen och Hönö/Öckerö vann i princip varenda närkamp och redan efter (6min) så fick vi Hönö/Öckerö en hörna, som slogs på den bortre stolpen och man nickar in 1-0, där hängde inte våra försvarare med.
Vi repar dock mod och skapar några halvchanser och i en av dessa får tyvärr Andreas Forsmark (vår 95:a) ett skott rätt i ansiktet av vår egen spelare och blir däckad, så att han tvingas bryta matchen.
-
(23min) Ännu en hörna och ännu en gång är Hönö/Öckerö klart starkare än oss på de fasta situationerna, här behöver vi nog träna oss betydligt mer, hur vi skall agera på hörnor emot oss, för återigen tappar vi markeringen och Hönö/Öckerö kan ta ledningen med 2-0, nu såg det riktigt uselt ut. Vi körde fast i deras mittförsvar eller på deras mittmittfält nästan varje gång vi försökte spela upp bollen.
Detta såg ut som den sämsta halvleken i år, men kanske var det också för att Hönö/Öckerö var så taggade och låg tätt på oss i varenda närkamp, men då borde vi kunna röra oss betydligt mer utan boll, vilket man inte kan påstå att vi gjorde i den fösta halvleken i alla fall, tillräckligt alltså.
2:A HALVLEK
Det blev en klar tempoökning från våra grabbar i den 2:a halvleken och lite omstrukturering i laget för att få mer fart på kanterna, eftersom vi körde fast i mitten i den första halvleken. Ut med Marcus och Forse på varsin sida och Henke i mitten, detta gjorde effekt nästan omgående. (1min) Henke hypersnabb genom försvaret och trycker in reduceringen 2-1, nu var vi taggade och spelet blev allt bättre från våran sida, vi hade nu större delen av spelet. (15min) 2-2 Jesper Hidetun gör mål efter passning från Johan Forseström.
-
Men Hönö/Öckerö replikerar blixtsnabbt i anfallet efter (16min) 3-2 och man tar åter ledningen efter slarv i vår backlinje, inspel från kanten och mål. Nu böljade spelet fram och tillbaka och stundtals var det irriterat på planen. Både Jesper och Marcus drar på sig onödiga varningar och kanske hade domare Kaj en för lite hög nivå på frisparkarna åt bägge hållen, för spelet var tufft.
(19min) 3-3 John Samuelsson som nyligen kommit in på mittfältet får bollen och drar på ett långskott från nästan halva plan, en höjdare som Edvard i Hönö/Öckerös mål nästan var på men tappade in (fick nog även solen i ögonen, glömde kepsen) och bara någon minut senare tar vi ledningen för första gången, ännu ett turmål kan tyckas (21min) John Samuelsson drar på ännu ett långskott och bollen går under målvakten, nu har vi flyt, men samtidigt är det ändå vi som drar upp tempot och för spelet, även om matchen är hur jämn som helst.
-
(35min) 3-5 och Jesper Hidetun får en passning från Josh efter fint spel även från Åstrand på vänsterkanten och Jesper pangar in bollen i mål.
I slutet av matchen (39min) kommer Hönö/Öckerö i ett snabbt anfall där vi inte riktigt är på tårna och trycker in reducering 4-5. Avspel och domaren blåser att matchen är slut.
Detta var en derbymatch med mycket vilja och mycket kämpande från bägge lagen, i första halvlek var vi helt borta, men vi lyfte oss i den andra halvleken. Detta var en match som kunde slutat hur som helst, vinst, oavgjort eller förlust, men det blev vi som hade turen på vår sida denna dag och vi önskar givetvis Hönö/Öckerö lycka till i fortsättningen av serien och med den inställningen borde laget vara med i toppen och fightas, vi ses till hösten igen LÖR 28 augusti klockan 12:30 på Björkövallen då bägge lagen möts igen, då som en förmatch till IFK Björkö A-lag.
-
Nu väntar träningar ONS 26/5 och FRE 28/5 på Hälsö, se i kalendern
-
LAGET SOM SPELADE:
MÅLVAKT
Andreas Johannesson
BACKAR
Pontus Karlsson
Emil Henricsson
John Samuelsson
Petter Magnusson
MITT1
Erik Alexandersson
Gustav Lundbäck
MITT2
Andreas Forsmark
Marcus Wiseman
Joshua Berntsson
TOPP
Johan Forseström
RESERVER
Jesper Hidetun
Henrik Gustafsson
Rasmus Einarsson
Johan Åstrand
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Andreas Forsmark 1 0 0 0 0 0
Emil Henricsson 1 0 0 0 0 0
Erik Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Johan Forseström 1 0 0 0 0 0
Johan Åstrand 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 28 aug 2010, 12:30 Hälsö/Björkö - Hönö/Öckerö 1 - 2